Bellier werd opgericht in 1968 door Jean-Jeaques Bellier en is hiermee het oudste brommobielmerk. De brommobielen worden geproduceerd in het Franse plaatsje Talmont-Saint-Hilaire. Bellier produceerde compacte mini-auto’s met een solexmotor bedoeld voor kinderen. In 1976 kwam de eerste brommobiel voor volwassenen op de markt. Enkele jaren later produceerde Bellier diverse modellen brommobielen van de VX550, naar de Divane, daarna de Opale, de Opale 2 , de Jade en nu de B8. Naast de personenuitvoering kwam er in de loop der jaren ook een kleine “vrachtwagen” de Bellier Transporter op de markt. Deze Transporter werd opgevolgd door de Docker. Bellier Slim-Mobiel B.V. uit Sint-Oedenrode (Noord-Brabant), is vanaf 2004 de importeur van Bellier brommobielen uit Frankrijk voor Nederland en Belgie.

Bellier B8
De stevige polyester carrosserie, een aluminium chassis in combinatie met de zuinige Yanmar motor dragen bij aan een comfortabel rijgedrag van de B8.
De Bellier B8 is nu in drie verschillende uitvoeringen verkrijgbaar: de Basis, Comfort en Luxe. De meest luxe uitvoering van de B8 is voorzien van een geïntegreerd navigatiesysteem in combinatie met een achteruitrijcamera. De brommobiel heeft een zeer ruime instap met een lage dorpel. De stoel in de B8 heeft ruime verstelmogelijkheden. De Bellier B8 heeft een automatische transmissie, is onder andere voorzien van LED dagrijverlichting, elektrische ramen en van binnenuit verstelbare buitenspiegels. De B8 is leverbaar in vele kleuren waarvan er enkele in parelmoer uitgevoerd kunnen worden.

Bellier Docker
De Bellier Docker is een “Transporter” zonder autorijbewijs. Door zijn compacte afmetingen van 294 cm x 141 cm is de Docker een ideaal voertuig in de kleine ruimte. De Docker is de ideale partner voor werkzaamheden op of langs de weg, bv in de groenvoorziening of het leegmaken van prullenbakken. Hij kan probleemloos op de meeste fiets- en voetpaden. Zijn wendbaarheid maakt de Docker ook erg geschikt voor andere toepassingen zoals gebruik in stadscentra en op recreatieparken. Het is eveneens een ideaal voertuig voor koeriersdiensten, klusbedrijven en (boodschappen) bezorgers. Door zijn royale binnenruimte is er ook een comfortabele en ergonomisch verantwoorde zitpositie. De stoelen zijn voorzien van hoofdsteunen. De Docker heeft een compact, overzichtelijk en functioneel dashboard.
De Docker diesel heeft een nuttig laadvermogen van 200 kg en er is ruimte voor 2 europallets. Naast een diesel-uitvoering is de Docker ook bestelbaar als elektrische uitvoering.

Meer informatie over Bellier
Voor meer informatie over de Bellier-modellen die bij ons te koop zijn kunt u terecht op de officiële website van Bellier of kom langs bij ons in de showroom. Wij hebben zowel nieuwe als gebruikte Belliers op voorraad. Daarnaast kan onze brommobielspecialist uw vragen beantwoorden en kunt u een proefrit komen maken.
Wij verwelkomen u graag in onze showroom!

De Bellier B8 en de Docker.

Bekijk alle merken