Guy Ligier begon zijn carriere als motorrijder en werd kampioen van Frankrijk in 1959 en 1960.
Samen met zijn beste vriend, Jo Schlesser, richtte hij in 1968 een Formule 2 team op.
In 1970 deed Guy Ligier mee aan de 24 uur van Le Mans met de Ligier JS1. In 1974 won de Ligier JS2 de Tour de France Automobile.

De eerste verschijning in de Formule 1 werd gerealiseerd in 1976, tijdens de Grand Prix van Brazilië. Ligier begon hier aan een mooie geschiedenis die 20 jaar duurde, met 326 grand prix deelnamens met 50 podia waarvan 9 overwinningen. Het was een technologisch en vriendschappelijk avontuur die de hele ploeg motiveerde om meer dan 20 Formule 1 bolides te ontwikkelen en te bouwen.

Dankzij deze uitgebreide sportieve geschiedenis staat Ligier tegenwoordig bekend om haar sportieve brommobielen. Houdt u van een sportief uitziende brommobiel dan heeft u aan Ligier een goede keuze! Momenteel voert Ligier het model JS50L, welke beschikbaar is in verschillende uitvoeringen: de Club, Elegance en Sport. Bijna alle uitvoeringen bestaan in zowel een lange als kortere afmeting. GMS & Import B.V. is de officiële importeur van Ligier (en Microcar) brommobielen in Nederland.

Ligier JS50L
Elegant en sportief; dat zijn de kernwaarden van de Ligier JS50L. Samen met Lombardini is Ligier de pionier geweest op het gebied van moderne motortechniek met de revolutionaire “New Generation” DCI motor als de nieuwste ontwikkeling. Dankzij de commonrail inspuittechniek draait deze 2 cilinder dieselmotor vrijwel trillingsvrij. Voor de inzittenden betekent dit ook een veel lager geluidsniveau.

De Club versie van de JS50L is dan wel de basisversie van Ligier, dat zie je er echter niet aan af. De complete lijst met standaarduitrusting maakt dat wel duidelijk. Deze uitvoering is leverbaar in maar liefst 8 verschillende kleuren. De Ligier JS50L Elegance is het topmodel van de Ligier modellenlijn en is zeer luxe uitgevoerd. Ten opzichte van de Club heeft deze uitvoering onder andere parkeersensoren, achteruitrijcamera, chrome pakket, mistlampen voor, spoiler en een uitgebreid multimediasysteem. De uitrusting van de Sport-versie is net zo compleet als de Elegance-versie, maar verder is de Sport zoals de naam al doet vermoeden, helemaal sportief uitgevoerd. Voorbeelden van sportieve elementen zijn bijvoorbeeld de zwarte 15” lichtmetalen velgen, sportieve bumpers, dashboard, uitlaat, sportstoelen en sportpedalen. Daarnaast kan ook het dak in een andere kleur gekozen worden.

Meer informatie over Ligier
Voor meer informatie over de Ligier-modellen die bij ons te koop zijn kunt u terecht op de officiële website van Ligier of kom langs bij ons in de showroom. Wij hebben zowel nieuwe als gebruikte Ligiers op voorraad. Daarnaast kan onze brommobielspecialist uw vragen beantwoorden en kunt u een proefrit komen maken.
Wij verwelkomen u graag in onze showroom!

De Ligier JS50 Sport.

Bekijk alle merken