Piaggio (Piaggio & C. Spa) is een Italiaanse producent van vliegtuigen, bromfietsen, scooters en motorfietsen.
Het bedrijf werd in 1884 in Genua opgericht door de toen twintigjarige Rinaldo Piaggio. In eerste instantie richtte hij zich op de inrichting van de luxe zeeschepen die in Genua werden gebouwd. Piaggio richtte zich echter al snel op andere markten.

In 1946 werd de eerste scooter gebouwd, die vanwege zijn zachte gezoem en slanke taille, Vespa (wesp) genoemd werd.
Op basis van de Vespa werd een driewielige bestelwagen ontwikkeld waarvan in 1948 de eerste modellen op de markt kwamen onder de naam Ape, wat in het Italiaans ‘bij’ betekent. Dit wegens het karakteristieke geluid. Momenteel worden deze brommobielen nog steeds geproduceerd en kunt u de Ape bezichtigen in onze showroom.

Tussen 1992 en 2002 werd door Piaggio voor Daihatsu de Daihatsu Hijet gebouwd. Sindsdien bouwt Piaggio de Porter op basis van een Daihatsu-licentie.

Piaggio Ape
De Ape is het enige 3-wiel voertuig met minimale afmetingen, een nieuw en aanvaardbaar vervoermiddel voor het transporteren van goederen. De Ape heeft 4 versnellingen vooruit en 1 versnelling achterruit. De lage aanschafprijs, het lage brandstofverbruik en de lage onderhoudskosten zorgen ervoor dat de Ape het meest praktische en efficiënte vervoermiddel is waarmee u lichte vracht kunt transporteren.
De Ape is er nu in 4 uitvoeringen: de Ape 50, Ape TM, Ape Classic en Ape Calessino. De Ape 50 heeft een open of dichte laadruimte, de Ape TM is een Pick-Up uitvoering met een openklapbare laadruimte, de Ape Classic heeft een klassieke uitstraling en de Ape Calessino heeft een zomerse uitstraling.

Piaggio Porter
De Porter is perfect geschikt voor gemeentewerken en plantsoen onderhoudsdiensten. Door de vele toepassingen is de Porter inzetbaar op alle terreinen. De Porter Maxxi heeft een laadvermogen van 1160 kg en is in chassis, pick-up, kipper kort en kipper lang te bestellen. Ook is de Piaggio Porter Extra een optie. Deze bedrijfsauto’s zijn voorzien van elektrische ramen, centrale deurvergrendeling, alarm, radio/cd speler, mistlampen voor en meegespoten voorbumper. De Porter is ook beschikbaar als elektrische uitvoering.

Meer informatie over Piaggio
Voor meer informatie over de Piaggio-modellen die bij ons te koop zijn kunt u terecht bij ons in de showroom. Onze brommobielspecialist kan uw vragen beantwoorden en u kunt een proefrit komen maken.
Wij verwelkomen u graag in onze showroom!

De Ape Classic en de Porter.

Bekijk alle merken